Сряда, 03 Януари 2024 14:24

Птиците около нас и как да им помогнем през зимата

На 17-ти януари /сряда/ от 14:00 часа                                  

Птиците около нас и как да им помогнем през зимата. По време на събитието посетителите ще се запознаят с птиците, които ни заобикалят и видовете хранилки, които може да бъдат  изработени за тях.

Детска работилница, в която децата ще имат възможността да сътворят хранилки за нашите  летящи приятели.  

Птиците са клас двукраки, яйцеснасящи, покрити с пера и с видоизменени в криле предни крайници гръбначни  животни. По принцип тялото на птиците е пригодено за летене, макар да съществуват и много не летящи видове. Науката, която изучава този клас животни, се             нарича орнитология.

Притежават забележителни адаптивни възможности, благодарение на което преживяват екологичен разцвет. Разпространени са по цялата Земя, а с принадлежащите над 9800 вида, птиците са най-многообразният клас сухоземни гръбначни животни, като списъкът на видовете птици се увеличава непрекъснато, най-вече с ежегодно откриваните нови видове в екваториалните гори. Според някои орнитолози броят им би могъл да бъде много по-голям. На територията на България са регистрирани 409 вида. Около 1200 вида птици са застрашени от        изчезване.

От каква храна имат нужда различните пернати през зимата, как да направим хранилки и къде е подходящо да бъдат поставени хранилките, ще разберете на събитието в Природонаучен музей, с. Черни Осъм . Заповядайте!

 

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2024 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.