Четвъртък, 01 Февруари 2024 10:21

Изложба живопис на Добромир Нешев в галерия "Серякова къща"

На 15 февруари 2024 г. от 17.30 часа в галерия „Серякова къща” се открива изложба живопис на младия троянски художник Добромир Нешев.

Добромир Нешев е роден през 1989 година в град Троян. След като през 2008 завършва ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" в град Ловеч с профил "Немски език", заминава за град Вупертал, Германия, за да продължи образованието си с Бакалавърска степен и Магистратура в специалностите "Англистика" и "Изобразително изкуство". През 2019 година се завръща в родната си България, за да се занимава с живопис професионално. Член е на Дружество на Троянските художници; прави първата си самостоятелна изложба в гр. Троян през 2020 г., втората през 2022 г. в гр. Севлиево. Участва в изложбите на Дружество на Троянските Xудожници редовно, също така в националните изложби на галерия "Асен и Илия Пейкови", гр. Севлиево.

Още от малко дете се интересува от изкуство и се занимава първоначално с рисунка, а по време на гимназиалното си образование развива по-сериозен интерес към класическото изкуство, и специално към живописта. Още тогава открива в нея безграничен потенциал и красота, което го мотивира и затвърждава решението му да посвети времето си на изкуството.

Неговата творческа реалност е вдъхновена от многовековната традиция на живописта и нейното развитие. Основни водачи за него са духът на старите майстори и техните уроци. От тях научава голямото значение на търпението и техническото познание, които старателно усвоява като главни инструменти в художествения си арсенал. Според него те са безгранично необходими за осъществяване целите на изкуството - представянето по разбираем начин на човешките познания и чувства, възникнали в резултат на наблюдение, било то външно или вътрешно.

Изложбата ще продължи до 3-ти март включително. Заповядайте!

 

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2024 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.