Понеделник, 29 Април 2024 08:18

ABBA simphonie“ -с Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенска филхармония с маестро Георги Милтиядов

По повод Деня на Европа, 9 май, жителите и гостите на Троян ще може да се насладят на изпълненията на „ABBA simphonie“ - с Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенска филхармония с маестро Георги Милтиядов. 

Песните на световноизвестната поп група ABBA са в нов аранжимент за оркестър и солисти. Троянската публика ще може да се наслади на музикалните изпълнения напълно безплатно, като подарък от Община Троян. 

През годините Плевенска филхармония се развива под диригентството на изявени български музиканти като Александър Владигеров, Емил Янев, Димитър Манолов, Пламен Джуров, както и Добрин Петков, Константин Илиев, Руслан Райчев, Иван Маринов, Йордан Дафов, Васил Казанджиев, Цанко Делибозов, Найден Тодоров, Йордан Камджалов, Григор Паликаров, Деян Павлов и др. Плевенската филхармония е удостоена три пъти с високото отличие „Кристална лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци. 

Милица Гладнишка е добре позната българска актриса и джаз певица. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“. През 2003 година изкарва курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев,      следват концерти в БНР и камерна зала „България“, изяви във Виена и Грац. 

След завършването си през 1995 г. Люси Дяковска напуска България. Заминава за Хамбург, Германия, за да учи в специализирано училище за танци и актьорско майсторство. Своята звездна кариера започва чрез кастинга за Popstars в Хамбург, през август 2000 г. Съдиите са впечатлени от нейното представяне. Тя заема място в топ тридесет финалисти и пътува до Майорка, Испания, за да се присъедини за семинар там. Така се сформира групата „Ноу Ейнджълс“, заедно с още 4 певици, която за съвсем кратко време се превръща в най-известната поп група в Германия. 

Динамика извън класическите форми в нов прочит за симфоничен оркестър и поп гласове ще пресъздадат музикантите в този проект, влизайки в магията на ABBA. Музиката на шведската група ще оживее на троянска сцена. Диригент на този уникален по рода си музикален проект е маестро Найден Тодоров. Аранжиментите са дело на Пламен Проданов и Георги Милтиядов, който е и пианист, и ко-диригент на проекта. 

 

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2024 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.