За центъра

Информационно-културният център се намира в централната градска част срещу пешеходния мост до Музей на занаятите, Троян. Създаден е, за да обслужва увеличаващия се брой туристи, посещаващи Троян и да отговори на потребността на местната общност от още едно място, в което да се реализират културни събития. Центърът е създаден и поддържан от Община Троян.

Мисията на Информационно-културен център Троян е да работи активно за подобряване на връзката между предлагането на културни продукти и развитието на туризма. Центърът, съвместно със звено "Туризъм" към Общината, осъществява координация между различните предприемачи за формирането на възможно най-богат туристически продукт, съдейства при разработването на рекламни материали и представя Община Троян на регионални, национални и международни туристически борси и изложения.

За гражданите и гостите на града тук се предоставя пълна информация за:

  • обектите за настаняване;
  • заведенията за хранене и развлечения;
  • природните забележителности и културно-исторически паметници;
  • културен календар – фестивали, изложения, концерти и други значими събития от обществения живот на града;
  • спортни събития и възможности за активен отдих;
  • туристически маршрути и еко-пътеки;
  • всички видове транспорт и комуникация;

 

В Информационно-културния център се предлагат туристически пътеводители, карти и други информационни и рекламни материали на български и английски езици.

Освен предоставяне на туристическа информация Информационно-културния център поема дейности по организирането на множество културни събития, срещи между Общината и бизнеса, семинари, конференции и т.н.

Ако сте решили да прекарате почивката си тук и имате нужда от допълнителна информация, това е мястото, което първо трябва да посетите.

Галерия със снимки

View the embedded image gallery online at:
https://visit.troyan.bg/vizitka/za-tzentara#sigProId92e2a30caf
Още в тази категория: Предлагани услуги »

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2023 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.