Чифлик

Едно от емблематичните места за почивка в общината, което бързо се утвърждава като балнеоложки комплекс от национално значение, е малкото селце Чифлик, разположено на 14 км югозападно от Троян, при извора на р. Бели Осъм. Освен възможност за пълноценен отдих сред невероятна природа и свеж въздух, Чифлик предлага на своите посетители и шанс да се възползвате от лечебната сила на няколко топли минерални извора, извиращи от над 1000 м. дълбочина, с температури достигащи до 55 °С. Водата им е ниско минерализирана, близка до състав с този на водите в Горна Баня, Банкя, Хисар, Момина Чешма и Вършец. Подходяща е за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, алергични и ендокринни заболявания, както и при увреждания на централната и периферната нервна система.

Чифлик предлага изключително добри възможности за настаняване, които могат да отговорят на изискванията на всеки турист. Тук е мястото, в което са съсредоточени голяма част от висококатегорийните хотели в община Троян, както и десетки уютни семейни хотелчета и къщи за гости.

Курортът разполага с голям открит басейн с олимпийски размери (използва се основно през летния сезон), разположен в центъра на селището. Всички големи хотели, както и някои от по-малките, разполагат с вътрешни и външни басейни с минерална вода. Предлагат се и спа процедури, така че максимално може да се възползвате от престоя си в курорта. Заради високата температура на водата, външните басейни могат да се използват дори и при лошо време, когато вали дъжд или сняг, което ви гарантира невероятното преживяване да се наслаждавате на красивите снежни върхове, заобикалящи селото, докато релаксирате в топлия басейн. 

От селото тръгват и няколко чудесни маршрута, водещи към територията на Национален парк ,,Централен Балкан“ и прилежащия му резерват ,,Козя стена“ (едно от малкото места в Европа, където все още расте еделвайс).

Галерия със снимки

View the embedded image gallery online at:
https://visit.troyan.bg/turizam/spa/chiflik#sigProIdd4206a5478
Още в тази категория: Шипково »

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2023 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.