Петък, 02 Юни 2023 16:02

ТРАДИЦИИТЕ СРЕЩАТ БЪДЕЩЕТО в НИХЗИ

На 7 юни 2023 г. в парка на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак ще се проведе празник под надслов „Традициите срещат бъдещето“.

 Повече от 120 ученици от 4 училища на гр. Троян ще  почерпят от опита на старите майстори, ще се запознаят с техниката на изработване на грънчарски изделия. Те ще се опитат да създадат и свои произведения на грънчарското колело, ще рисуват на стъкло, ще пирографират...

 Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ ще представи възможностите си за създаване на млади майстори в областта на керамиката.

 Целта на събитието е  привличане на млади хора към каузата за запазване и развитие на традиционните занаяти като част от българското и европейско културно наследство, запазване на автентичните похвати и техники на старите майстори.

 Празникът се организира от Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак, Община Троян, Европейски център „Европа директно“ Габрово и РСО „Централна Стара планина“ и е посветен на Европейската година на уменията.

 Каним всички да се докоснат до магията на традиционното ни изкуство!

 За допълнителна информация:

Иванка Джабраилова – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0885 880 284

 

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2023 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.