Сряда, 22 Март 2017 18:16

„Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка.“ – Представяне на книгата и среща с автора - журналистката Весела Тотева

Информационно-културен център-Троян

3 април 2017, 16:00 часа

Какво е да достигнеш общественото дъно, да преминеш през 9-те кръга на Ада, да бъдеш изоставен от всички, но в крайна сметка да се изправиш и днес да продуцираш телевизионни продукти в една от най-гледаните телевизии в България?

Това е животът на телевизионната журналистка Весела Тотева, белязан от капана на зависимостта и саморазрушителното пристрастяване към наркотиците. Тя извървява дълъг, болезнен и труден път, който я вдъхновява за книгата “Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка”.

На 17 годишна възраст, Весела попада в бунтарска среда, която отключва недоволството ѝ към училището, системата и родителите. Вече бременна, заживява в Чехия със съпруга си, а малко по-късно се премества и в Южна Африка. След завръщането си в България, попада в среда, в която получава редица предложения да си дръпне от цигара с неизвестно съдържание. След време изпада в абстиненция и научава, че е хероинозависима. Включва се в метадонова програма и междувременно записва и завършва журналистика в „Нов български университет”. Нещата се преобръщат, когато попада като стажант в Нова телевизия, в предаването „На Кафе”, където екипът и дава сила и увереност, че може да се справи със зависимостта си.

В жестоката борба с хероина, Весела успява да се освободи от робството на дрогата и променя живота си. От него се поражда „Падение и спасение” – книга за пътя към бездната и обратния път нагоре, за младата жена, вече успешен професионалист и майка на две деца, преборила една от най-страшните зависимости. Ценният житейски опит и помага в работата ѝ на продуцент на сутрешния блок на bTV „Тази събота“ и „Тази неделя“.

Вход свободен! Заповядайте !

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2020 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.