Понеделник, 25 Март 2019 13:42

Среща в галерия "Серякова къща" с Мария Касимова - Моасе и представяне на нашумялата ѝ книга "Балканска рапсодия"

Мария Касимова – Моасе е родена на 05.10.1969 година в София, в семейството на известния български актьор Хиндо Касимов.

Тя е журналист, магистър-филолог по български език и литература от Софийския университет “СВ.Климент Охридски”. Консултант по етикет и протокол.

Мария Касимова има дългогодишен опит в областта на различните медии у нас.

В последните години пише за сайтовете Webcafe.bg и PLOSHTADSLAVEIKOV.COM.

Тя е един от авторите в сборника с есета „Бащите не си отиват“ на издателство ICU Publishing, който вече е представян в галерия “Серякова къща”.

Понастоящем Мария Касимова – Моасе продължава да е активен журналист, есеист, обучител и писател. Пише  материали, посветени на проблемите на жените, а също и по теми за домашното насилие. Живее основна във Франция, където е щастливо омъжена. Често пребивава и в България.

През 2017-та година излиза от печат първата й авторска книга „Близки срещи със смесени чувства“.

През 2018-та излиза първия й роман “Балканска рапсодия”. На страниците на тази книга се разказва една магична балканска история. В основата си тази история е истинска. Но нима не е истинска всяка история, щом е минала през сърцето – казва авторката. Изключително интересни са женските образи, изградени в нея.

Книгата е представена на фестивалите „София диша“, „Аполония“ в Созопол, “Порт прим арт фест”, Бургас., както и пред българската публика в Берлин и Хамбург.

През април 2019  предстои турне на авторката и книгата из България. Първият град, който избира да посети е Троян.

Срещата с Мария Касимова – Моасе ще се състои в залите на галерия „Серякова къща” сред картините от изложбата „Разговори за жени” на 1-ви април, от 17,30 часа.

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2022 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.