Вторник, 23 Февруари 2021 08:38

Музей на занаятите - Троян представя археологическа изложба "Отпечатъци от стари времена" на 3 март Избрана

Всяка година на 3 март Музеят на занаятите по традиция представя пред троянската общественост изложба. Тази година тя отново ще се случи, макар и без официалното откриване, предвид епидемичната обстановка.

От 3 март до 10 май 2021 г. ще бъдат представени ценни археологически находки открити на територията на Община Троян и съхранявани във фондовете на Музея.

След излезлия от печат археологически каталог през 2019 г. с автор проф. Иван Христов, тази изложба е следващата стъпка към пълноценното представяне на находките пред публика.  В допълнителния изобразителен материал ще можете да се запознаете с хронологията на археологическите проучвания през годините, както и с историята на най–значимите обекти в региона.

Като част от събитието Музеят е подготвил за своите посетители информационен флаер и атракция, от която ще могат да отнесат със себе си отпечатък от антична монета с лика на император Траян.

Вратите в празничния ден ще са отворени за посетители от 9.00 до 17.00 часа със свободен достъп, при спазване на противоепидемичните мерки.

 В същия ден представяне на изложбата ще може да се види на нашата Фейсбук страница: https://www.facebook.com/mnhzpi

Месечен бюлетин

Анкета

Моля попълнете нашата анкета.

© 2018 - 2021 Община Троян - Информационно-културен център. Всички права запазени.